MIGDALE DE PAMANT - CHUFA - SAMUNA - CYPERUS ESCULENTUS D 92
Migdalele de pamant sunt originare din bazinul mediteranean. Sunt tuberculi foarte apreciati datorita gustului lor dulce, pentru savoarea lor de alune, dar si pentru proprietatile lor cosmetice si nutritionale. Se pot consuma sub forma de seminte, de bautura vegetala, de faina sau de ulei. Dar cea mai apreciata este cu siguranta bautura vegetala, care este pe cale sa detroneze celebrul lapte de migdale.
Migdalele de pamant, un aliment extraordinar. Foarte bogate in fibre dar si in vitamine, migdalele de pamant contin si potasiu, fosfor si fier, deci sunt esentiale in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate. In plus, sunt foarte eficiente pentru alungarea senzatiei de foame.
Bautura din migdalele de pamant se poate digera mult mai usor decat laptele de vaca si in plus mai contine si grasimi nesaturate care te ajuta sa ajungi mai repede la un senzatia de satietate. In plus, este ideala atunci cand iti doresti sa iti stabilizezi glicemia, sa lupti contra poftei de a rontai mereu ceva sau cand vrei sa iti stabilzezi greutatea.
Uleiul din migdalele de pamant este o veritabila comoara plina de beneficii. Este foarte bogat in vitamina E, acid oleic, deci este o sursa pretioasa de omega 9 si este cel mai bun antioxidant.
Faina obtinuta din migdalele de pamant are si ea calitati nutritionale exceptionale. Este foarte bogata in fibre, in oligo-elemente sau minerale si se poate folosi la orice preparate.
Fara gluten, fara lactoza, pline de vitamine si alti cpmpusi benefici, migdalele de pamant sunt un fel de tuberculi foarte sanatosi, nu foarte populari insa. Si totusi, in Spania le sunt cunoscute beneficiile de foarte multa vreme si se savureaza mai ales sub forma de bautura. La exterior chufa seamănă cu o buruiană - rogozul.
Pe rizomii săi se formează tuberculi-nuci (câte 300 -1000 de bucăți pe o plantă), care conțin vitamine, oligoelemente, până la 35% de grăsimi, zahăr și alte elemente nutritive.
Chufa se înmulțește prin tuberculi sau răsadă. Semințele pentru răsaduri se seamănă în vase, iar după o lună sunt plantate în teren deschis. Dacă plante se înmulțește prin tuberculi, aceștia se lasă pe 3 zile în apă. În sol se plantează în luna mai, la o adâncime de 5-6 cm, în cadrul sistemului de 50x50 cm, în fiecare gropiță câte 3-4 bucăți. Tuberculii recoltați se usucă în uscător sau la soare. Se păstrează la cald în încăperi bine ventilate, în cutii de carton sau pungi de hârtie. Utilizați aceste nuci în formă crudă.
La mine n-au inflorit niciodata, dar fac tuberculi (migdale de pamant ). Poate ca acolo de unde provin si infloresc. Se scot dupa ce s-au uscat frunzele.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.