Fasolea Lima sau Phaseolus lunatus isi are originile in Peru. Ea a fost exportată în restul Americii și Europei și pe cutiile de mărfuri aveau locul de origine etichetat „ Lima, Peru ”, fasolea a fost denumită ca atare.
Fasole Lima care este foarte gustoasa consumata uscata sau pastai. Vrejul este de tip urcător. Fasolea este uimitoare în toamnă, când din pastai ies semințe frumoase cu pete negre, alb și rosu. Povestea acestui bob este legată irevocabil de povestea indigenilor Potawatomis, care, înainte de colonizarea europeană, au trăit și au înflorit în partea de jos a Michiganului. Astăzi, multe triburi native americane restaurează și sărbătoresc soiurile de legume pierdute și tradițiile agricole. Semințele au fost obtinute prima data de istoricul culinar William Woys Weaver, care le-a primit de la salvatorii de semințe Andrew Bucienski și Cynthia Deardorff. Cynthia Deardorff a primit semințele de la Roger Gustafson, IL.în anii 1980, membru al Prairie Band, din Potawatomi Nation, Kansas.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.