Fasolea Lima sau Phaseolus lunatus isi are originile in Peru. Ea a fost exportată în restul Americii și Europei și pe cutiile de mărfuri aveau locul de origine etichetat „ Lima, Peru ”, fasolea a fost denumită ca atare.
Aceasta varietate de fasole a fost descoperita de exploratorii europeni la Lima (Peru) în secolul al XVI-lea. Frunzele si pastaile sunt foarte mari de culoare verde inchis. Vrejul este foarte gros, lemnos, specific varietatilor Lima, care poate ajunge pana la 5-6 m lungime .Pastaile contin putine seminte. LIMA D MAROON AND WHITE are boabele mari, de culoare rosu-bordo cu alb, cu o textură densă, cărnoasă. Fasolea se caracterizează prin gustul excepțional și mărimea impresionantă a semințelor ovale și turtite. Își păstrează forma chiar și după ce au fost gătite și sunt potrivite pentru salate, tocănițe și supe.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: markossafta
Mesaj:
markossafta
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.