Canavalia gladiata este o plantă urcatoare viguroasă, adânc înrădăcinată, anuală. Tulpinile, care sunt adesea ușor lemnoase, pot crește până la 10 metri lungime, urcând pe sol sau înfrățindu-se pe alte plante pentru sprijin. Planta are o istorie lungă de cultivare - se crede că a avut originea în estul Asiei și sămânța transportată în multe alte zone ale tropicelor. În unele locuri, bobul de sabie este folosit ca ornament pe garduri și case. Este, de asemenea, utilizat ca si cultură de acoperire. Se crede că respinge șerpii. Este cultivata pe scară largă anuală în zone tropicale și în unele zone subtropicale pentru semințele și semănăturile sale comestibile.
Deși culturile sunt neglijate la nivel internațional, fasolea sabie poate fi de cea mai mare importanță în unele locuri. Pastaile și semințele sale au multe proprietăți nutritive și etnomedicinale. Semințele și păstăile de fasole sabie sunt comestibile și hrănitoare, sunt folosite în scopuri culinare și pot înlocui fasolea în multe rețete. Sunt folosite pentru a face supe, tocană în multe țări din Asia (Sri Lanka, India, Indonezia, China, Coreea și Japonia), în Madagascar . În Tanzania, expresia swahili pentru „a mânca fasole sabie” înseamnă „a fi fericit” Atunci când semințele mature sunt folosite pentru gătit, din cauza substanței anti-nutriționale, trebuie mai întâi înmuiate cu grijă în apă sărată, uneori fermentate și în cele din urmă gătite. Semințele mature conțin alcaloizi toxici. Acestia pot fi distrusi prin fierberea completă a semințelor de două ori în apă sărată Nivelul de toxicitate crește odată cu maturitatea plantei. ATENTIE !!! Din cauza ca se cunosc foarte putine despre aceasta planta si unele parti ale ei sunt toxice, NU CONSUMATI ACEASTA PLANTA SI NICI SEMINTELE EI !
copiata
copiata
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: markossafta
Mesaj:
markossafta
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.