Tipul de planta: Planta perenă. Plantă ierboasă înrudită cu păpădia. Tulpina este dreaptă neramificată ajunge la cca 1 m; frunzele sunt înguste iar florile au petale roz. Este cunoscută din cele mai vechi timpuri de indienii din America de Nord, fiind considerată astăzi un puternic detoxifiant şi un antibiotic «vegetal» folosit acum în sistemele de tratamente naturiste. Indienii din America de Nord foloseau echinaceea pentru tratamentul muşcăturilor de şerpi, a febrei şi a rănilor care se vindecau încet. Este folosită toată planta incluzând frunzele, rădăcinile şi florile. Gustul plantei este amar.
Recomandări: Extractul de echinaceea s-a dovedit folositor în lupta cu viruşi precum cei ai herpesului şi câţiva viruşi ai gripei. Sunt cunoscute efecte în tratamentul plăgilor purulente şi diferite infecţii ale pielii şi chiar psoriasis. Echinaceea este valoroasă în susţinerea sistemului imunitar la pacienţii de cancer, după chimioterapie. Se poate folosi şi în condiţii de stres care pot determina scăderea capacităţii de apărare a sistemului imunitar.
Buna ziua, in prima faza tineti ghivecele in camera pana ce rasar plantutele la temperatura constanta, iar dupa rasarire duceti-le in balcon sa aiba cat mai multa lumina naturala. In acest fel cresterea va fi mai lenta dar radadul mai uniform si mai viguros. Asta e valabil pt.toate rasadurile. Atentie la udat! Pana la rasarire mentineti pamantul umed, dupa rasarire udati mai rar. Doar cand este nevoie !
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.